17 de març 2009

JOC LITERARI

El blog Tens un racó dalt del món (http://jmtibau.blogspot.com) arriba avui al 100è joc literari, i per celebrar-ho em plau col•laborar amb el següent text:

Querido Marco:

He ido esta mañana a ver a mi médico Hermógenes, que acaba de regresar a la Villa después de un largo viaje por Asia. El examen debía hacerse en ayunas; habíamos convenido encontrarnos en las primeras horas del día. Me tendí sobre un lecho luego de despojarme del manto y la túnica. Te evito detalles que te resultarían tan desagradables como a mí mismo, y la descripción del cuerpo de un hombre que envejece y se prepara a morir de una hidropesía del corazón (...) Es difícil seguir siendo emperador ante un médico, y también es difícil guardar la calidad de hombre.


Es tracta del fragment inicial d’un llibre que heu d’endevinar. Per tal de facilitar-vos la feina us regalo un parell de pistes:

- Són les memòries d’un dels últims esperits lliures de l’Antiguitat...

- El que heu llegit és la traducció d’aquest llibre feta pel Julio Cortázar del seu original, escrit en francès.

Trobareu les instruccions per participar aquí

Podreu obtenir punts per al sorteig mensual que, en aquest cas, és un lot de llibres de Cossetània Edicions, i qui encerti més fragments inicials aconseguirà, a més i sense sortejos, un dels llibres de Tibau dedicat.

Bona sort!

10 comentaris:

Patrícia Montañés ha dit...

Vinga doncs molta sort a tots els que hi participin!

Núria Talavera ha dit...

jo crec que has de participar... és un bon exercici literari per a alumnes de batxillerat.. unes quantes de vosaltres juntes faríeu molta feina, per què no us animeu?

Ricard Garcia ha dit...

Bona tria! Un gran traductor per una gran obra. Jo també l'he llegit aquest llibre, i és dels que deixen petja.

bajoqueta ha dit...

Este no m'ha costat per què el vaig llegir fa un any :)

Núria Talavera ha dit...

És cert, Ricard i bajoqueta, si l'heu llegit és un llibre que no s'oblida fàcilment. M'alegro que us agradi! a veure si serà massa fàcil... :-)

Patrícia Montañés ha dit...

va va! Que si posen els títols quan s'acabi el joc tindré una feinada de ca l'ample! Però n'hi han alguns que sí que m'han cridat l'atenció! I no, no crec que els de batxillerat en treiem gaires de llibres d'aquests... només me'n sé un!!

Assumpta ha dit...

Aquest li vaig regalar jo al meu marit ja fa anys :-))

Una gran idea d'en Jesús M. aquest joc :-))

Salutacions :-)

Núria Talavera ha dit...

A mi també em sembla una gran idea la d'aquest joc, és bonic anar llegint fragments i reconéixer-los -o no:-)

Suposo, Assumpta, que al teu marit li va agradar. Nosaltres el vam llegir fa molt poc al club de lectura i la veritat és que hi havia opinions de tot tipus, però tots vam coincidir que, agradés o no, era una gran obra literària.

Petons

Núria

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes gràcies per la col.laboració

Carme ha dit...

Em sembla que l'he trobat. Gràcies per la pista i sort!