18 d’abril 2009

Isabel-Clara Simó al Club de lectura


La dona que està lligada a la paraula

El dijous 28 de maig al club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní tindrem el luxe de comptar amb la presència de la Isabel-Clara Simó per comentar amb ella el seu llibre La Salvatge, obra guanyadora del premi Sant Jordi de novel·la l'any 1993. Hi esteu tots convidats; serà, com sempre, a dos quarts de vuit del vespre.

I aprofito, també, per recomanar-vos com a excel·lent regal de Sant Jordi el que ja m'ha arribat a mi: Els racons de la memòria, de la mateixa Isabel-Clara. Malgrat el que podríem deduir del títol, no es tracta ben bé d'un llibre de memòries, ni d'una autobiografia, cosa que ja s'ocupa de deixar molt clara la mateixa autora a la introducció: m'ha semblat que la meva vida seria una tabarra insuportable per a qualsevol lector. El que fa és retre un homenatge a les persones que ha conegut al llarg de la seva vida, no a totes, aclareix, però sí a les que més petjada m'han deixat.

Un llibre que m'està apassionant a mesura que m'endinso en tots els personatges que la Isabel-Clara va retratant amb la lucidesa, enginy i destresa que penso que caracteritzen la seva obra. Potser que en torni a parlar després de la seva visita, oi?

8 comentaris:

Patrícia Montañés ha dit...

Si si, després de la visita en tornes a parlar i ja miraré d'aconseguir algun llibre seu!

Núria Talavera ha dit...

Patri, heu de venir el dia 28, és molt interessant escoltar una escriptora i més de la talla de la Simó, encara que no hagis pogut llegir el llibre, és el menys important, es parlarà de literatura... no has llegit res d'aquesta autora? doncs ja trigues, afegeix-la a la teva llista de lectures pendents :-)

Mireia ha dit...

Vaja, quin luxe comptar amb la Isabel!

A veure si t'animes a llegir el que tinc ara ressenyat al blog. Una abraçada

Núria Talavera ha dit...

A veure, Mireia... abans de tenir la nena a vegades em deixava les lectures per a l'estiu però ara les he de deixar per a les nits i, és clar, si vull dormir alguna hora les nits se'm fan molt curtes. Però me l'apunto i el compro per Sant Jordi, com a mínim ja el tindré preparat a la tauleta de nit :-)

Mireia ha dit...

Clar, és del tot comprensible, que llegeixis quan pots.
Segur que dijous el trobaràs per les parades de les llibreries. Una abraçada.

Patrícia Montañés ha dit...

Passa't pel meu bloc, et trobaràs una bonica sorpresa...!

Jesús M. Tibau ha dit...

vaja, jo la vull portar al Club de lectura de Tortosa per comentar la mateixa novel.la

Núria Talavera ha dit...

quina coincidència! espero que no li sàpiga greu repetir... ja us explicaré què tal