11 de maig 2010

una música constant

En aquesta novel·la, Vikram Seth relata la història de Michael Home, un violinista amb molt de talent que ha acabat tocant com a segon violí en el Cuarteto Maggiore, on no té gaires expectatives professionals però on semblen trobar-se còmodes tant ell com el seu Tononi, un violí que li deixa tocar la seva amiga i mentora Mrs Formby, la qual el va iniciar de petit en el plaer de la música i la poesia.

La vida plàcida i sense ensurts de Home es veu sotragada per la visió, una tarda en mig de la ciutat de Londres, de la seva estimada Julia, una pianista a qui va estimar profundament i a la qual va abandonar enmig d’un mar de dubtes i incerteses. Michael fa l’impossible per trobar-la, i aquest camí el portarà a un retrobament ple de desconcert i sorpreses cruels.

La música, l’amor, la passió i la poesia com a motor d’una vida, la de Michael. Es tracta d’una història escrita amb un estil evocador i poètic, i un tempo lento que en alguns moments es torna tranquillo i en d’altres allegretto. Seth utilitza una primera persona i un present que no deixa al lector ni allunyar-se de la història ni restar-ne indiferent.

Crec, en definitiva, que és una novel•la extraordinària, i sort, doncs, que me la va recomanar un amic!

3 comentaris:

txernòbil brain ha dit...

Doncs si que es veu força interessant, crec que m'hi animo!

maria ha dit...

Escoltant aquesta musiqueta encara fa més ganes de llegir-la.

Núria Talavera ha dit...

aquesta música hi té molt a veure amb el llibre, realment m'ha agradat molt, espero que en gaudiu tant com jo :)

abráçada!